22.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Ανάρτηση – μίας ακόμα – Γαλάζιας Σημαίας στη παραλία στο Μαράθι: Από το Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Μία ακόμα «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουλίου, στις παραλίες του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα στην παραλία στο Μαράθι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Η τελετή ανάρτησης της «Γαλάζιας Σημαίας» έλαβε χώρα από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων και Συμβούλων Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων και λουομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας σε μια παραλία, όπως αυτή που βρισκόμαστε σήμερα στο Μαράθι Ακρωτηρίου, αποτελεί τη καλύτερη εγγύηση ότι η συγκεκριμένη παραλία διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές αλλά το πιο σημαντικό είναι τόσο καθαρή ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της ασφάλεια». Παράλληλα προσέθεσε ότι «οι Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες προσδίδουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως είναι τα Χανιά, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει πανέμορφες παραλίες και κάλεσε ταυτόχρονα όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες «να προσέχουμε τις παραλίες μας και να τις διατηρούμε καθαρές για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε με ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι για εφέτος, συνολικά στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων απονεμήθηκαν συνολικά 11 Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες.

Στη δράση καθαρισμού της παραλίας της Χρυσής Ακτής συμμετείχε ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης
Στη δράση καθαρισμού της παραλίας της Χρυσής Ακτής στη Δημοτική Ενότητα Ν. Κυδωνίας, που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και το ραδιόφωνο αυτού (ΣΚΑΪ 100.3) σε συνεργασία με το SKY 91.8, συμμετείχε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Ιουλίου με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων ενώ αντίστοιχες δράσεις καθαρισμού διοργανώθηκαν από το ΣΚΑΪ σε όλη την επικράτεια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Αρχή υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου και να προέρχονται, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη των παραλιών μας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο καθαρισμός των ακτών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα, αποτελεί υπόθεση και υποχρέωση – αν θέλετε – όλων μας» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

Το παρών στη δράση καθαρισμού έδωσαν επίσης από τη Δημοτική Αρχή, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Αμπαδιωτάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Γ. Κουρής και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος επί θεμάτων Καθαριότητας κ. Β. Καστρινάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανήλικες έδωσαν ραντεβού και ξυλοκόπησαν άγρια 13χρονο κορίτσι

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε στο «φως» από...

Ηράκλειο: Στη φυλακή όλα τα αδέλφια για το κύκλωμα κοκαΐνης

Πανδαιμόνιο επικράτησε το απόγευμα της Kυριακής στα δικαστήρια Hρακλείου...