Cheesecakeφράουλας (για 6 άτομα)
180 γραμμ. μπισκότα digestive, 70 γραμμ. βούτυρο, 400 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια, 250 γραμμ. φράουλες, 3 αυγά, 1 λεμόνι, 6 φύλλα ζελατίνας, 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 30 γραμμ. ζάχαρη κοινή, 50 γραμμ. μέλι, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, λίγο ζελέ φράουλας ή σιρόπι φράουλας.Τρίβουμε τα μπισκότα περνώντας τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και το τρίβουμε επίσης στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μπισκότα με την ζάχαρη. Στρώνουμε την ζύμη των μπισκότων σε μια φόρμα που ανοίγει στο πλάι πιέζοντας πολύ δυνατά με την παλάμη μας. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε το χυμό του λεμονιού σε μια κατσαρόλα αποσύρουμε από την φωτιά και διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνης. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους ενώ προσθέτουμε διαδοχικά το τυρί το μέλι την άχνη και τον χυμό λεμονιού με την ζελατίνη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει πολύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με τ’ αυγά και το τυρί. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα. Ρίχνουμε την κρέμα αυτή μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με το γλυκό με φράουλες και ζελέ.