26 C
Chania
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026

“Ισότιμη πρόσβαση στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία”: Εκδήλωση στις 15 Μαΐου από την Terra Verde

Ημερομηνία:

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση   Terra Verde ( Πράσινη Γη ) διοργανώνει  εκδήλωση – συζήτηση  με θέμα “Ισότιμη πρόσβαση στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία” , την Παρασκευή 15 Μαΐου στην αίθουσα του ΚΑΜ στις 18:30 στα πλαίσια συμπλήρωσης δύο χρόνων υποστηριζόμενης εργασίας ατόμων με αναπηρία στο κατάστημα της.

Θα γίνει παρουσίαση του εγχειρήματος μέσα από την εμπειρία μας και την μάτια των ίδιων των εργαζόμενων και των γονέων τους.

Θα αναδειχθούν οι προκλήσεις που προέκυψαν , οι προσπάθειες που γίνονται από άλλους φορείς και το ευρύτερο ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διεκδίκηση της  ισότιμης πρόσβασης στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία είναι  ένα διαρκές και θεμελιώδες αίτημα για την ισότιμη συμμετοχή τους στη κοινωνική ζωή.

Σε αυτή τη προσπάθεια είναι απαραίτητη η συμβολή  της πολιτείας, των φορέων , των επιχειρήσεων αλλά και η ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Σας καλούμε να συζητήσουμε, να θέσουμε στόχους και προτάσεις ,να διεκδικήσουμε ισότιμη και αξιοπρεπή πρόσβαση στην εργασία για όλες και όλους.

Ομιλήτριες

  • Χαρά Κούκη, Tμήμα κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Παυλίνα Παραδομενάκη , Μέλος Τerra verde, γονέας νέου με αναπηρία
  • Ρήγα Πένυ, Κοινωνική λειτουργός
  • Μπετσάκου Μαίρη, Εργοθεραπεύτρια

Παρουσίαση προγράμματος” Ανάπτυξη προ- επαγγελματικών δεξιοτήτων και ένταξη στη κοινότητα”, ΕΝΕΓΥΛ

  • Μαρία Θεοδοσιάδου Ουλούνταγ Ειδική παιδαγωγός , Συντονίστρια του  προγράμματος υποστηριζόμενης εργασίας στη Terra verde

Συντονισμός  : Αριάδνη Παντίδου, Μέλος Terra verde

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ