Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ.
Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Μηλόπιτα
Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, τρία φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη, τέσσερα φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μια βανίλια. Στον πάτο του ταψιού βάζω τρία τέταρτα του βιτάμ και το βάζω στον φούρνο να λιώσει. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Καθαρίζω μήλα τέσσερα και τα κόβω ροδέλα στρογγυλές. Ρίχνω καρύδια, κανέλλα και τρίβω στον ρεντέ άλλα δυο μήλα για να σκεπάσει όλο το ταψί. Ρίχνω δυο κουταλιές κονιάκ και στο τέλος το παντεσπάνι. Ψήσιμο μια ώρα στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε.