19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

“Αν κάποιος βρισκότανε στο δρόμο του σήμερα δε θα ήταν ζωντανός”: O Χανιώτης οδηγός ταξί περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από αμερικάνο ναύτη και την κλοπή του οχήματός του | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ήταν 02.45 τα ξημερώματα όταν ένας 26χρονος αμερικανός ναύτης, εξοδούχος από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν, μπήκε στο τελευταίο ταξί στη ρεμίζα της Πλατείας Κοτζάμπαση. Μόλις τον αντιλήφθηκε ο οδηγός προσπάθησε να τον αποτρέψει. Ο 26χρονος που ήταν μεθυσμένος, τραυμάτισε τον οδηγό και στην προσπάθειά του να διαφύγει τράκαρε άλλα δύο ταξί.

Είπε ο οδηγός στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν:

“Αντιληφθήκαμε ότι μπήκε κάποιος στο δικό μου ταξί, προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω από έξω, του έπιασα τα χέρια, μα δε μπόρεσα. Αυτός έβαλε όπισθεν, μετά έβαλε μπροστά και χτύπησε τα αμάξια. Εγώ ξαναπροσπάθησα να τον ακινητοποιήσω μα αυτός μου επιτέθηκε και με έριξε κάτω, χτύπησα στο κεφάλι και στα χέρια και αυτός έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αμερικανός ναύτης πέρασε σε κατάσταση αλλαφροσύνης και με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Σκαλίδη και μόνο από τύχη δεν κτύπησε κάποιον. Μετά κατευθύνθηκε προς Βαμβακόπουλο και στην περιοχή της Αγιάς έπεσε σε χαντάκι καταστρέφοντας ολοσχερώς το όχημα.

Είπε ο οδηγός του ταξί:

“Σκέφθηκα ότι με την ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφυγε αν κάποιος βρισκότανε στο δρόμο του σήμερα δε θα ήταν ζωντανός.”

Όπως λένε οι οδηγοί ταξί το σημερινό περιστατικό είναι απλά ένα από τα πολλά περιστατικά βίας από αμερικάνους ναύτες ενάντια σε οδηγούς ταξί ενώ όπως ανέφερε άλλος οδηγός, πρέπει να αποζημιωθούν από τις βάσεις όσοι έπαθαν ζημιά, όπως έχει γίνει πολλές φορές και στο παρελθόν.

Να σημειώσουμε ότι μετά από παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στις 5 Ιουνίου του 2016 στην Οκινάουα της Ιαπωνίας με μεθυσμένο ναύτη που οδηγώντας όχημα τραυμάτισε δύο κάτοικους της περιοχής, πάρθηκε απόφαση να απαγορευθεί η κατανάλωση αλκόολ σε όλους τους αμερικάνους ναύτες επ’ αόριστο.

Το κλίμα πάντως στα Χανιά είναι διαφορετικό αφού χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αντάλλαξε δώρα με τις αρχές του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman ενώ η ηγεσία του αεροπλανοφόρου απηύθυνε πρόσκληση στις εκλεγμένες αρχές να παρευρεθούν σε ειδική εκδήλωση εντός του αεροπλανοφόρου. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κυριακάκης εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη “Ανυποταχτη Κρήτη”, με δημόσια δήλωσή του αρνήθηκε την πρόσκληση.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη στις 19.30, με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου USS Harry Truman,  έχει γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων στο νομό.

 

Δείτε όλο το ρεπορτάζ στο βίντεο της Νέας Τηλεόρασης:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0szbfGUblIQ”]

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...