23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη των τριών για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου 2012

Ημερομηνία:

Αναβολή επ’αόριστον στη δίκη για τους 3 των γεγονότων της 25ης Μαρτίου 2012. Παρά του ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να πραγματοποιηθεί η δίκη ώστε να αποδειχθεί μια και καλή η αθωότητά τους αφού υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία, τελικώς, η δίκη πήρε μεγάλο νούμερο και η έδρα αποφάσισε την αναβολή επ’ αόριστον.

Να σημειώσουμε ότι από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος στα δικαστήρια εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους ενώ εκεί ήταν και η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη.

Τις προηγούμενες ημέρες πλήθος φορέων και σωματείων της πόλης, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δήλωσαν με κείμενά τους τη στήριξή τους. Πιο συγκεκριμένα, κοινή ανακοίνωση έδωσαν στη δημοσιότητα και οι τρεις βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκης, Πολάκης, Βαγιωνάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, και η Πρωτοβουλία Αντίστασης ενώ σήμερα ανακοίνωση συμπαράστασης έδωσε στη δημοσιότητα και το ΠΑΜΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ημέρα της παρέλασης έγιναν επεισόδια μεταξύ των πολιτών που βρισκόταν εγκλωβισμένοι πίσω από κάγκελα και πολυπληθών δυνάμεων της αστυνομίας. Στις συλλήψεις που ακολούθησαν, συνέλαβαν τυχαία 3 άτομα από το σωρό που δεν είχαν καμία συμμετοχή σε κανένα επεισόδιο, όπως φαίνεται και από τα βίντεο των τοπικών καναλιών. Μεταξύ αυτών συνελήφθη και ο νυν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Άρης Ρέττος.

Τότε, τα δημοσιεύματα της περιόδου μιλούσαν για φάμπρικα διώξεων που είχε στηθεί από τη μνημονιακή κυβέρνηση με παρόμοιου τύπου κατηγορητηρίων εις βάρος γνωστών αγωνιστών του τόπου.

Θυμηθείτε και το κοινό άρθρο που υπογράφουν δύο από τους κατηγορούμενους όπως δημοσιεύθηκε χθες στον “Αγώνα της Κρήτης”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...