17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΗΠΑ: Κατέρρευσε και η Signature Bank – Το δεύτερο «θύμα» μετά από τη Silicon Valley Bank

Ημερομηνία:

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι πήρε στην κατοχή του τη Signature Bank (στη φωτογραφία του Reuters/Eduardo Munoz , επάνω, εργαζόμενη έξω από τα γραφεία της τράπεζας), που εδρεύει στη μεγαλούπολη, και ότι διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Signature Bank δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters της ζήτησε σχόλιο.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε από κοινού με τους δύο προαναφερθέντες εποπτικούς φορείς ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο και ότι «δεν θα υποστεί καμία ζημιά ο φορολογούμενος».

Αναστάτωση στις αγορές

Διάχυτη ήταν από την περασμένη Παρασκευή η ανησυχία στελεχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου αλλά και επενδυτών ότι η κατάρρευση της Silicon Valley Bank θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα ντόμινο σ’ άλλες περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν έβρισκαν αγοραστή το Σαββατοκύριακο για να προστατεύσουν τις ανασφάλιστες καταθέσεις.

Ο δανειστής SVB Financial Group με επίκεντρο τις startups έγινε την Παρασκευή η μεγαλύτερη τράπεζα που πτωχεύει από την οικονομική κρίση του 2008, αναστατώνοντας τις αγορές και αφήνοντας εγκλωβισμένα δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν σε εταιρείες και επενδυτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ