20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η χολέρα επέστρεψε στη Συρία

Ημερομηνία:

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία της Δαμασκού λόγω του ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20 κρούσματα χολέρας και τουλάχιστον τρεις θάνατοι στην κατεστραμμένη απ’ τον πόλεμο χώρα., όπως έκαναν γνωστό σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

Κύρια αιτία της εξάπλωσης της νόσου φαίνεται να είναι οι άνθρωποι που πίνουν μολυσμένο νερό καθώς και το πότισμα φυτών σε ορισμένες περιοχές με ακάθαρτο νερό.

Οι υποδομές της Συρίας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη χώρα τον Μάρτιο του 2011 και οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Δαμασκό δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο, αναφέρει το Associated Press.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλέστηκε τον επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στη Δαμασκό, Μοχάμεντ Σαμέρ Σαχρόουρ, ο οποίος είπε ότι το υπουργείο συντονίζεται με τμήματα σε όλες τις επαρχίες για να εξετάσει το νερό καθώς και ορισμένα φρούτα και λαχανικά. Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την κυβέρνηση διαθέτουν τα φάρμακα για να αντιμετωπίσουν κρούσματα χολέρας.

Σε περιοχές που ελέγχονται από μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, ο επικεφαλής του τμήματος υγείας στην περιοχή, Τζουάν Μουσταφά, ανέφερε τρεις θανάτους και πολλά άλλα κρούσματα το Σαββατοκύριακο.

Ο Μουσταφά πρόσθεσε σε δήλωσή του ότι τα περισσότερα κρούσματα σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας βρίσκονται στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ και ενημέρωσε ότι κάποιοι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στο Χαλέπι, το μεγαλύτερο και άλλοτε εμπορικό κέντρο της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, το υπουργείο Υγείας ανέφερε 15 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εννιάχρονου παιδιού που εμφάνισε διάρροια και εμετό πριν λάβει θεραπεία και πάρει εξιτήριο.

Το υπουργείο είπε ότι η χολέρα ανακαλύφθηκε επίσης σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει παγάκια και έκλεισε αμέσως.

Το υπουργείο Υγείας προέτρεψε τους κατοίκους να βεβαιωθούν ότι πίνουν νερό από γνωστή καθαρή πηγή καθώς και να πλένουν καλά φρούτα και λαχανικά.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...