Παγώνη για 4η δόση στους 30-59 ετών: «Δεν κάνουμε εμβόλιο επειδή φοβόμαστε. Δεν χρειάζεται για υγιείς»

Κανένα σχόλιο

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε αναφορικά με το ποιες κατηγορίες ατόμων πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου και ποιες δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε εμβολιασμό, λόγω της ελλείψεως της επιστημονικής τεκμηρίωσης.

«Στην ηλικιακή ομάδα 30-59, επειδή δεν υπάρχει μία πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να γίνει. Εκτός αν κάποιος έχει πολλά υποκείμενα νοσήματα, σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλει να νιώθει ασφαλής», είπε μιλώντας στην εκπομπή « Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον».

Σε ερώτηση σχετικά με τα άτομα που ρωτούν αναφορικά με το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων, απάντησε:

"Sponsored links"

«Δεν πάμε να κάνουμε την 4η δόση επειδή φοβόμαστε ούτε επειδή θα ταξιδέψουμε, αν κάποιος είναι υγιής από 30 έως 59 ετών δεν θα πάει να την κάνει. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Στην ουσία άνοιξε για κάποια άτομα τα οποία έχουν κάποια υποκείμενα σοβαρά προβλήματα».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Εφόσον δεν έγινε κατανοητό με την ανακοίνωση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ένας άνθρωπος που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-59 και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, δεν υπάρχει λόγος για να κάνει την 4η δόση. Μέχρι να υπάρξει πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση».

Επίσης δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με το «πολυδύναμο εμβόλιο», το οποίο θα μπορεί να… πιάνει τα καινούρια στελέχη του ιού και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σπετέμβριο, με την ίδια να απαντά:

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο καθώς συνεχίζονται οι μελέτες, που βρίσκονται στην τρίτη φάση και δεν έχουν τελειώσει, αλλά από την στιγμή που κάποιος έχει εμβολιαστεί με την δεύτερη αναμνηστική δόση δεν θα πάει αμέσως να κάνει και το επόμενο εμβόλιο».

Τέλος σημείωσε ότι: «Μεταλλάξεις θα υπάρχουν, γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Τα άτομα που έχουν 39 πυρετό λόγω της μετάλλαξης 4, να μην πανικοβάλλονται απλά να επικοινωνούν με τον ιατρό τους ο οποίος θα τους δώσει τις κατάλληλες οδηγίες».

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live