Πτώμα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο: «Πρωτοφανής υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο. Δε σας κρύβω ότι σκέφτηκε και τον Διογένη τον φιλόσοφο» | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Πρωτοφανή υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτηρίζει το θρίλερ με το σκελετό σε βαρέλι, που αποκαλύφθηκε στον Πλατανιανό ποταμό, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Παρόμοια περιστατικά με ασφυξία συναντώνται στη Βόρεια Ευρώπη, όμως ο συνδυασμός του μηχανισμού θανάτου και των ευρημάτων που έχουν στα χέρια τους η ΕΛ.ΑΣ. και η ιατροδικαστική ομάδα, που ανέλαβε τη διερεύνηση, καθιστούν την υπόθεση μοναδική.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Παπαδομανωλάκης, πρόκειται για κάτι σπάνιο είτε πρόκειται για ανθρωποκτονία είτε για αυτοχειρία, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το είδος θανάτου.

"Sponsored links"

«Σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο ή ατύχημα. Οπότε περιμένουμε τι απομένει να είναι, ή ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία που σαν “σενάριο” ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. Και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία θα είναι σπάνιο, αλλά και κυρίως ως αυτοχειρία. Ψάχνουμε να βρούμε, αλλά και στη βιβλιογραφία την παγκόσμια πολύ λίγα περιστατικά τέτοιου είδους πρέπει να υπάρχουν. Υπάρχουν παρεμφερή περιστατικά, που οφείλονται σε δηλητηρίαση με εισπνοή αερίων, όμως με τέτοιο μηχανισμό, σε ένα βαρέλι, να κλειστεί, σίγουρα είναι σπάνιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει τοξικολογικά είναι εάν έχει δοθεί προθανάτια κάποια άλλη ουσία η οποία θα τον έκανε να είναι ανίκανος να αντιδράσει. Τα αέρια δε νομίζω ότι θα ανιχνευτούν εύκολα. Απομένει βέβαια η ταυτοποίηση, όπου συναντούμε δυσκολίες. Αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέταση του γενετικού υλικού (DNA). Αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι θα είχε κάνει κάποιες οδοντιατρικές εργασίες σε κάποιους οδοντιάτρους, αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη σε αυτή την περίπτωση, οπότε θα περιμένουμε αναγκαστικά την εξέταση DNA», δήλωσε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός θανάτου έχει σχέση με ασφυκτικό θάνατο «είτε λόγω έλλειψης οξυγόνου, όπως είναι επόμενο μέσα σε έναν κλειστό χώρο, πόσω μάλλον σε συνδυασμό (αν τελικά τα γκαζάκια βρεθούν ότι είναι άδεια) με την εισπνοή αερίων βουτανίου που περιέχεται σε αυτά τα γκαζάκια… Τα οποία προκαλούν αρχικά και μια ευφορία, αλλά στη συνέχεια μπορεί αυτά τα ίδια τα αέρια να προκαλέσουν διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, ακόμη και αναπνευστική ανεπάρκεια και εγκεφαλοπάθεια».

Επικρατέστερο σενάριο η αυτοκτονία

Η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του νεκρού εξελίσσεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να τεκμηριωθεί το περιστατικό επιστημονικά, καθώς αναμένεται να καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία όταν επιβεβαιωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στο πλαστικό βαρέλι. Το σενάριο της αυτοκτονίας θεωρείται πλέον επικρατέστερο, με το ερώτημα να πλανάται αν πρόκειται για υποβοηθούμενη. Αν δηλαδή κάποιος βοήθησε τον άνδρα στη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθούσε μέχρι να κλειστεί στο βαρέλι, είτε αν ο ίδιος συνέλαβε και εκτέλεσε το νοσηρό αυτό σχέδιο.

Ειδικότερα ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε:

«Εάν είναι αυτοχειρία, θα μπορούσε να έχει γίνει εκεί, εκτός αν υποβοηθήθηκε. Γιατί μην ξεχνάμε (σας λέω όλα τα ενδεχόμενα) ότι στην ιατροδικαστική σκέψη υπάρχει το σενάριο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (…)».

Δείγματα από συγγενείς αγνοουμένου το 2018

Η ταυτοποίηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την επεξεργασία των δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) που έχει ζητηθεί, αφού κάθε άλλη μέθοδος θεωρείται επισφαλής, ενώ ο κ. Παπαδομανωλάκης επιβεβαίωσε το ύψος του νεκρού γύρω στο 1,70.

Το βέβαιο είναι ότι δείγματα έχουν ζητηθεί από στενούς συγγενείς Ρεθυμνιώτη που χάθηκε μυστηριωδώς το 2018 και η επαγγελματική του ιδιότητα συνάδει με κάποιο από τα ευρήματα.

"Sponsored links"

Εξίσου κρίσιμο κομμάτι της έρευνας είναι ο προσδιορισμός των κινήτρων της πράξης αυτής, με τους ιατροδικαστές να μελετούν στοιχεία για ακραίες αντιζηλίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις, μελετώντας υποθέσεις όπως η περίπτωση Λιαντίνη, ο οποίος επέλεξε να απομονωθεί και να πεθάνει σε μια μικρή σπηλιά.

Χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής είπε:

«Δε σας κρύβω ότι ακόμα και τον Διογένη προσπάθησα να θυμηθώ. Το Διογένη τον φιλόσοφο που ήταν στο πιθάρι. Βέβαια αυτός ήταν φιλόσοφος κι έμενε για άλλο λόγο στο πιθάρι. Ήταν η κατοικία του εκεί και ήταν λυτός και αυτάρκης. Αλλά δε σας κρύβω ότι, το τελευταίο διάστημα, ασχολούμαστε με το ποιοι άνθρωποι κατά καιρούς με συγκεκριμένες φιλοσοφικές τάσεις είχαν την τάση να απομονώνονται σε στενούς χώρους. Γιατί και πρόσφατα, το 1998, υπήρξε η εξαφάνιση ενός φιλοσόφου σύγχρονου, σε μια σπηλιά στον Ταΰγετο, σε ένα στενό σπήλαιο. Προσπαθούμε να δούμε αν έχουν ξαναγίνει τέτοιου είδους προσπάθειες. Που δε σημαίνει σώνει και καλά ότι αυτά τα άτομα ήθελαν να αυτοκτονήσουν».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live