Πούρα με καρύδια ή αμύγδαλο
Πολύ ωραία αυτή η συνταγή
Δυόμιση φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα (εμένα μ’ αρέσουν με καρύδι) τρία τέταρτα φλυτζανιού ζάχαρη,...
Κέικ καρύδας με σιρόπι
Ενάμιση ποτήρι αλεύρι, ενάμιση ποτήρι καρύδα ινδική, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές μπέικι, έξι αυγά, ένα βιτάμ, ένα ποτηράκι γάλα εβαπορέ...
Τουρσί με κόκκινες πιπεριές
Ενάμιση κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ένα μικρό λάχανο, τέσσερα καρότα, ένα ματσάκι σέλινο, δέκα σκελίδες σκόρδο, ένα κιλό ξύδι, μία χούφτα...
Σπανακόπιτα
Ένα κιλό σπανάκι, ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο, ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, ένα μεγάλο ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισή φλυτζάνα λάδι, 300 γρ....
Έχει διαπιστωθεί ότι το φρέσκο άσπρο ψωμί, και ειδικά το ζεστό, είναι δύσπεπτο. Όσο παραμένει το ψωμί, είναι λιγότερο δύσπεπτο και οι περιεχόμενες επιβλαβείς...
Πουρές από κουκιά και πατάτα
Ένα κιλό κουκιά, τρία μέτρια κρεμμύδια, μία πατάτα ή δύο μικρές, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κάρυ.
Μουλιάζομε τα κουκιά σε ζεστό νερό...
Ρεβανί
Ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, δύο φλυτζάνια αλεύρι, μία φλυτζάνα γάλα, 250 γρ. βούτυρο μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, έξι αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, δύο κουταλάκια μπέικι, μιάμιση...
Κανταΐφι με καρύδια
Μισό κιλό φύλλο κανταΐφι, δύο φλυτζάνια καρυδόψυχα, δύο φλυτζάνια βούτυρο, δύο κουταλιές ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο.
Σιρόπι: Ενάμιση κιλό ζάχαρη,...
Κρέας με κυδώνια
Ένα κιλό αρνί ή μοσχάρι σε μερίδες, τέσσερα κυδώνια, μισή φλυτζάνα βούτυρο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι, κανέλα, πιπέρι.
Σωτάρομε στο...
Καρυδόπιτα
Οκτώ αυγά, 150 γραμμ. καρύδια, ένα ποτήρι (όχι γεμάτο) σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικη, ένα ποτήρι ζάχαρη.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό να δέσει...
Παστουρμάς στη λαδόκολλα
10 φέτες παστουρμά, 1 ντομάτα κομμένη φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λεμόνι ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα του.
Στη μέση της λαδόκολλας βάζομε τις...
Ξυνόχοντρος
Τέσσερα λίτρα πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Το αφήνομε δύο μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει ρίχνοντας μέσα στο γάλα ένα κιλό...
Επειδή, όταν λέμε στιφάδο πρέπει να είναι στιφάδο, όχι κοκκινιστό με κρεμμύδια όπως το συνηθίζουν στις ταβέρνες γράφομε την συνταγή των μαμάδων μας, των...
Αρνί στη σούβλα
Η ετοιμασία του αρνιού γίνεται ως εξής: Αφαιρούμε τα εντόσθια, κοιλιά κ.λπ. Το αλατοπιπερώνομε με αλάτι χοντρό θαλάσσης, με τις χούφτες, πολύ...