14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ημερίδα του Δήμου Χανίων για την παιδική προστασία

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής του Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.) διοργανώνουν, εκπαιδευτική ημερίδα για την παιδική προστασία  με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο και ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών στην προστασία του παιδιού».

Στόχος της ημερίδας, η οποία απευθύνεται κυρίως σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών, σε παιδαγωγούς, αλλά και σε ενδιαφερόμενους πολίτες, είναι να ληφθούν οι απαραίτητες γνώσεις για τους επαγγελματίες, ώστε να είναι αποτελεσματικοί στη διαχείριση των προβλημάτων των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα στα θέματα για την οικογένεια σε κρίση και τα παιδιά, που πολλές φορές βρίσκονται σε κίνδυνο. Παράλληλα, θα αναλυθούν και όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το θεσμικό πλαίσιο στα ζητήματα αναδοχής παιδιών.

Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το εν λόγω θέμα, θα παρουσιάσουν:

  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο αναδοχής & Πληροφοριακό Σύστημα Anynet-Άμεση, Βραχύχρονη -Επείγουσα αναδοχή 
  • Το Διαγνωστικό Εργαλείο Εκτίμησης των Αναγκών του Παιδιού και της Οικογένειας-Συμπλήρωση έκθεσης προς την Εισαγγελία,
  •  Το θεσμικό πλαίσιο της Παιδικής Προστασίας στην χώρα

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, από τις 09:30 έως τις 14:00, στο Θέατρο “Μίκης  Θεοδωράκης” (πλατεία Κατεχάκη – Παλιό Λιμάνι).

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στα τηλέφωνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων: 28213 41693 και 28213 41695 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

5432345667

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...

Τραγωδία στα Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο «στριμώχνει» ασφυκτικά την κυβέρνηση

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το σύνολο της...