Σαβαγιάρ1 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ, 1.250 γραμμ. γλυκό βανίλια, καρύδα, σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο. Τρίβουμε την βανίλια με το βούτυρο βάζουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα μετά το βουτάμε σε λίγη βανίλια αραιή το μισό και το άλλο μισό σε λιωμένη σοκολάτα ή καρύδα.
Φορμάκια με φύλλο:
100 δράμια αμύγδαλα, 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάου, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο.
Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Έχομε τα ασπράδια καλά χτυπημένα, με το κορν φλάου τα’ ανακατεύομε ρίχνομε τις βανίλιες και τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και κόβουμε τα φύλλα τέσσερα σε κάθε φορμάκι και βουτυρώνουμε ένα ένα.
Βάζουμε μες το φύλλο λίγο απ’ το μίγμα και μετά βάζομε λίγο γλυκό κουταλιού και λίγο μίγμα ακόμα. Αφού ψηθούν τα περιχύνομε με σιρόπι χωρίς να χυθεί στο φύλλο έξω.