Πατατοσαλάτα
Ένα κικό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερεις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, 2-3 καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζομε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι. Στη μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύομε με τα υλικά και με την υπόλοιπη σκεπάζομε από πάνω.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι (Μπάρμπα Μπεν), ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνιθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια, τέσσερεις κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, τέσσερεις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες. Στρώνουμε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρομε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.
Προζύμι
Αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη αυτή σε ζεστό μέρος τέσσερεις μέρες για να ξινίσει. Μετά τη φυλάμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε όταν θέλομε να ζυμώσομε.