Χορτοκεφτέδες:
Κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη, αλάτι και σούρωμα. Σπανάκι μια γερή χούφτα, τριμμένο καρότο, ένα φλιτζανάκι κρεμμυδάκια, 2-3 φρέσκα και ένα κρεμμύδι ξερό ελαφρά μαραμένο...
FAR: Επιδόρπιο από τη Βρετάνη:
Το γλυκό FAR είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σ’ όλη τη Βρετάνη, παρ’ όλο που αρχικά ήταν ένα παρασκεύασμα αλμυρό. Έβραζαν...
Πιλάφι:
5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε.
Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι.
Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι.
Ταλιατέλες με...
Κορμός:
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και...
Χοιρινό με δαμάσκηνα:
Χοιρινό λαιμό, να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι , πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα...
Μελιτζάνα με γιαούρτι:
Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, ελαιόλαδο για τηγάνισμα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο καυτερές...
Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,...
Ζελέ πορτοκάλι:
Βράζω τον χυμό 2-3 πορτοκαλιών με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύω με πέντε φύλλα...
Τρίχρωμη τυρόπιτα:
Υλικά: Φύλλο μπακλαβά, μυζήθρα, ανθότυρο, τριμμένο τυρί κασέρι, σπανάκι, κιμά, μυρωδικά.Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια αλλά στεγνό και του βάζουμε τριμμένο τυρί...
Μηλόπιτα (ταψί Νο 32):
Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, 1 ½ φλιτζάνα αλεύρι, ένα μπέικη, μια φλιτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.Στρώνουμε στο ταψί 1 ½ φλιτζάνα του καφέ...
Κακαβιά:
Βάζουμε τα ψάρια σε στρώσεις στην χύτρα, ενδιάμεσα πατάτες, κρεμμύδια, αλάτι, δύο νεροπότηρα λάδι, δύο νερό (αν είναι 3 νεροπότηρα λάδι μπορούμε να βάλουμε...
Σάλτσα ζακυνθινιά:
Ένα κιλό κρέας φέτα μοσχάρι. Το κόβουμε σε κύβους. Μία κουταλιά σούπας γεμάτη ντομάτα πελτέ, 1 ποτήρι νερού λάδι, ½ ποτήρι του κρασιού...
Πατάτες ωγκραντέν
Κόβουμε στρογγυλές και πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Τις μισοτηγανίζουμε. Βουτυρώνουμε πυρέξ, βάζουμε μια στρώση. Πασπαλίζουμε με πολύ –πολύ τυρί τριμμένο. Από πάνω...
Τζατζίκι διαφορετικό
Τρίβουμε ένα αγγούρι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε 1 μέτριο καρότο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο. Λιώνουμε 3...
Κουνέλι
Τσιγαρίζουμε σε λάδι με βούτυρο κρεμμύδια και καρότα. Τα τραβάμε και τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το βάζουμε σε πήλινα σκεύη με καπάκι, αλάτι, πιπέρι, άσπρο...