Χαλβάς Σμυρναίικος
Ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, τέσσερα νερό. Βάζουμε στο ένα μάτι της κουζίνας το νερό, τη ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλλα, μασούρι και φλούδα...
Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες (πολύ νόστιμο)
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες, ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς πολλά σπόρια, μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά της σούπας...
Βακαλόπιτα
Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, νερό χλιαρό, αλάτι, ½ ποτηράκι τσικουδιά
Για τη γέμιση: 1 φιλέτο ξαρμυρισμένο παστό βακαλάο χωρίς κόκκαλα,...
Φασολάκια φρέσκα με σκόρδο και γιαούρτι
2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι – πιπέρι
Βράζουμε νερό με αλάτι. Ζεματάμε τα καθαρισμένα φασολάκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε...
Κορμός
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα και χονδροκομμένα....
Αχλαδάκια με αμύγδαλο
Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο.
Περνάμε από τον μύλο τα αμύγδαλα λίγα – λίγα μαζί με την ζάχαρη και...
Μπαβαρουάζ (1)
Πέντε κρόκοι, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη. Τα χτυπάμε στο μίξερ καλά. Διαλύουμε διακόσια γραμμ. ζαχαρούχο με τριακόσια πενήντα γραμμ. νερό ζεστό και το ρίχνουμε...
Ρυζοσαλάτα
Υλικά: 2 πακέτα ρύζι για το πιλάφι, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, τόνος, πιπέρι, αλάτι, 2 ντομάτες μεγάλες στρογγυλές
Εκτέλεση: Στο έτοιμο πιλάφι κόβουμε τις ντομάτες σε...
Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /var/www/vhosts/agonaskritis.gr/httpdocs/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_module.php on line 348
Μπακαλιάρος τηγανιτός
Δύο φύλλα Μπακαλιάρο . Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.
Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες
Υλικά: 250 γραμ αλεύρι...