Mousse λεμόνι με τρούφα σοκολάτα
Ένα κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ, μία κουταλιά ζελέ λεμόνι, μία φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μισή φλυτζάνα τσαγιού ζυμό λεμόνι, ξύσμα από...
Μελιτζάνες και πιπεριές με τυρί
Μία μεγάλη μελιτζάνα, έξι πιπεριές στενόμακρες κίτρινες διακόσια gr φέτα ψιλοτριμμένη πενήντα gr ανθότυρο ψιλοτριμμένο, δύο κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, μισό...
Πουρές πατάτα
Δύο κιλά πατάτες, πεντακόσια gr γάλα, εκατόν είκοσι πέντε gr βούτυρο φρέσκο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο.
Καθαρίζομε και κόβουμε τις πατάτες στα...
Σπετσοφάι
Λουκάνικα χωριάτικα, πιπεριές μακριές πράσινες γλυκές, ντομάτες.
Τηγανίζω τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πετάω το λάδι τους. Τα βάζω σ’ ένα ταψάκι. Κόβω...
Πουτίγκα
Δέκα αυγά, τριακόσια είκοσι gr αμύγδαλα, τριακόσια είκοσι gr ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, λίγο κονιάκ και όψη λεμονιού.
Όταν κρυώσει δένετε σιρόπι: Ενάμιση...
Γέμιση για κρέπες με τυρί – ζαμπόν
Δέκα λεπτές φέτες ζαμπόν, τριακόσια gr παρμεζάνα τριμμένη, διακόσια gr μανιτάρια ψιλοκομμένα, πεντακόσια gr κρέμα γάλακτος, ενάμιση λίτρο...
Ρολό κιμά
Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά τα βουτυρώνομε ψήνομε τον κιμά περίπου μισό κιλό όπως για μακαρόνια. Τον σουρώνομε να μην έχει υγρά. Βάζομε...
Μπουγάτσα χανιώτικη
Πέντε φύλλα μπακλαβά, τετρακόσια gr μυζήθρα, μια φλυτζάνα λάδι ραφινέ ΑΒΕΑ, μια φλυτζάνα γάλα, τρεις κουταλιές αλεύρι.
Για ψήσιμο λαδώνομε ταψί με μπόλικο λάδι....
Κουνέλι στον φούρνο
Τεμαχίζουμε το κουνέλι, βάζομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τυλίγομε στο ζαμπόν. Δηλαδή κάθε κομμάτι κουνέλι το τυλίγομε σε μία φέτα ζαμπόν....
Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά,...
Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι ή ραφινέ, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ. Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει...
Αμυγδαλωτά
Τρία τέταρτα κιλού αμυγδαλόψιχα, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή, τρία με τέσσερα ασπράδια αυγών, δύο ή τρεις κουταλιές κοφτό σιμιγδάλι ή φρυγανιά κοπανισμένη, δύο...
Γλυκό μανταρινάκι
Τριάντα μανταρίνια το φύλλο (χοντρόφλουδα), μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα χονδροκοπανισμένα, επτακόσια gr ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη. Ξεβράζομε δύο φορές τα φύλλα του...
Κάστανα γλυκό
Ένα κιλό ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ένα κιλό κάστανα, ένα λεμόνι, δύο ή τρεις κουταλιές γλυκόζη
Χαράζομε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα...
Σπανακόπιτα
Ενάμιση κιλό σπανάκι. Το πλένομε τ’ αφήνομε να στραγγίσει και το ψιλοκόβομε. Βάζομε άνιθο, κρεμμυδάκια φρέσκα, μάραθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τυρί μυζήθρα ή φέτα...
Σουφλέ χυλοπίτες
Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου ή άλλες. Όταν βράσουν τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές μπεσαμέλ, 2 κουταλιές βούτυρο και τυρί τριμμένο. Στρώνω σε πυρέξ...
Κέικ καρύδας
Ενάμιση ποτήρι μεγάλο καρύδα, ενάμιση ποτήρι μεγάλο αλεύρι, ενάμιση ποτήρι μεγάλο ζάχαρη, ένα μπέικι, έξι αυγά, ένα ποτήρι βούτυρο, όψη λεμονιού, ενάμιση ποτήρι...
Κάστανα γλασέ
Διαλέγομε μεγάλα γερά κάστανα και τα καθαρίζομε από την εξωτερική τους φλούδα. Τα βάζομε να βράσουν σε μπόλικο κρύο νερό στο οποίο ρίχνομε...
Φρέσκα μανιτάρια γεμιστά
Μυζήθρα, βιτάμ, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό.
Τα αλατοπιπερώνομε, αφαιρούμε το πόδι το οποίο ψιλοκόβομε, το προσθέτομε στο μείγμα και γεμίζομε τα μανιτάρια και ρίχνομε...