Τροφές γνώριμες και αγαπημένες στους παλαιότερους, που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά σπάνια εμφανίζονται στο τραπέζι των νεότερων. Αξίζει να τις ανακαλύψουμε...
Κρέπες με κιμά:
Δύο φλιτζάνια γάλα, μια φλιτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλιτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορν φλάου, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Γέμιση: Μισό...
Καλλιεργούμε σε 10 τ.μ. την αναρριχώμενη ποικιλία μπιζελιού Taccola carouby, που θα μας δώσει περίπου 20 κιλά αρακά σε 75-80 ημέρες.
Εποχή σποράς: Σε ζεστές...
Δεντρόφυλλο
Μπορεί να κρατήσει μια γωνιά προφυλαγμένη από βορεινούς ανέμους. Δεν αγαπά τον πολύ ήλιο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες.
Φίκος Μπένζαμιν
Ο Φίκος προτιμά τους φωτεινούς χώρους αλλά...
Η μποκαρνέα είναι αειθαλές πολυετές φυτό που θυμίζει μικρό φοίνικα. Πρόκειται για ένα από τα κομψότερα φυτά εσωτερικού χώρου, λόγω της εξωτικής εμφάνισης του,...
Άσπρη σάλτσα για λαχανοντολμάδες (2):
Βάζομε σε μια μικρή κατσαρόλα τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και τέσσερεις κουταλιές αλεύρι να πάρουν βράση δουλεύοντας συνέχεια με...
Καλλωπιστικό και θεραπευτικό φυτό η εχινάτσια καλλιεργείται για το ριζικό της σύστημα που, είτε ως βάμμα είτε ως αφέψημα, έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η...
Λαχανοντολμάδες με άσπρη σάλτσα:
Ένα λάχανο, ένα κιλό χοιρινό κιμά, 100 γραμμ. ρύζι, μαϊντανό και άνηθο ή μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο, 5 κρεμμύδια κα αλατοπίπερο...
Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα του μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ...
Σπανακόπιτα
Καθαρίζομε και πλένομε ένα κιλό σπανάκι. Το ζεματάμε το στραγγίζομε και το κόβομε. Ψιλοκόβουμε 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ένα μάτσο άνηθο, λίγο δυόσμο, μάραθα.
Τα σοτάρουμε...
Από τα φύλλα της δάφνης παράγεται εξαιρετικής ποιότητας αιθέριο έλαιο, που χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική. Δαφνέλαιο λέγεται και μπορεί να παραχθεί και από τους καρπούς...