Σαρακοστιανά
Χόρτα Τσιγαριαστά
Βάζουμε μιάμιση με δύο φλιτζάνες λάδι στο τσικάλι. Κόβουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδα και τσιγαρίζουμε μαζί με τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε. Άμα τσιγαριστούν καλά...
Σουμάδα
Διακόσια πενήντα γραμμ. άσπρη ψίχα αμύγδαλα, ενάμιση – δύο κιλά ζάχαρη, λίγο αλάτι, ανθόνερο, εσάνς πικραμύγδαλου.Αλέθουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά και τα βάζουμε σ’...
Λικέρ από βερίκοκα
150 σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό.Τους βάζουμε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και...
Λικέρ με άνθη πορτοκαλιάς
Δύο κουταλιές σούπας πέταλα από άνθη πορτοκαλιάς χωρίς το κίτρινο, μισό κιλό ζάχαρη, μισό λίτρο οινόπνευμα καθαρό των 95ο , ένα...
Γιαούρτι
4 λίτρα γάλα πλήρες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι ζωντανό (όχι βιομηχανίας, ντόπιο). Αν το γάλα είναι πρόβειο και το γιαούρτι πρόβειο, αν αγελαδινό και το...
Ρολό μυζήθρας
Μισό κιλό μυζήθρα, ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τρία αυγά, έξι φέτες ζαμπόν, έξι φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, επτά φύλλα αγοραστά βουτυρωμένα.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί....
Χαλβάς Σμυρναίικος
Ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, τέσσερα νερό. Βάζουμε στο ένα μάτι της κουζίνας το νερό, τη ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλλα, μασούρι και φλούδα...
Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες (πολύ νόστιμο)
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες, ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς πολλά σπόρια, μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά της σούπας...
Βακαλόπιτα
Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, νερό χλιαρό, αλάτι, ½ ποτηράκι τσικουδιά
Για τη γέμιση: 1 φιλέτο ξαρμυρισμένο παστό βακαλάο χωρίς κόκκαλα,...
Φασολάκια φρέσκα με σκόρδο και γιαούρτι
2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι – πιπέρι
Βράζουμε νερό με αλάτι. Ζεματάμε τα καθαρισμένα φασολάκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε...
Κορμός
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα και χονδροκομμένα....
Αχλαδάκια με αμύγδαλο
Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο.
Περνάμε από τον μύλο τα αμύγδαλα λίγα – λίγα μαζί με την ζάχαρη και...
Μπαβαρουάζ (1)
Πέντε κρόκοι, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη. Τα χτυπάμε στο μίξερ καλά. Διαλύουμε διακόσια γραμμ. ζαχαρούχο με τριακόσια πενήντα γραμμ. νερό ζεστό και το ρίχνουμε...
Μπακαλιάρος τηγανιτός
Δύο φύλλα Μπακαλιάρο . Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.
Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες
Υλικά: 250 γραμ αλεύρι...