Τροφές γνώριμες και αγαπημένες στους παλαιότερους, που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά σπάνια εμφανίζονται στο τραπέζι των νεότερων. Αξίζει να τις ανακαλύψουμε...
Κρέπες με κιμά:
Δύο φλιτζάνια γάλα, μια φλιτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλιτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορν φλάου, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Γέμιση: Μισό...
Καλλιεργούμε σε 10 τ.μ. την αναρριχώμενη ποικιλία μπιζελιού Taccola carouby, που θα μας δώσει περίπου 20 κιλά αρακά σε 75-80 ημέρες.
Εποχή σποράς: Σε ζεστές...
Δεντρόφυλλο
Μπορεί να κρατήσει μια γωνιά προφυλαγμένη από βορεινούς ανέμους. Δεν αγαπά τον πολύ ήλιο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες.
Φίκος Μπένζαμιν
Ο Φίκος προτιμά τους φωτεινούς χώρους αλλά...
Η μποκαρνέα είναι αειθαλές πολυετές φυτό που θυμίζει μικρό φοίνικα. Πρόκειται για ένα από τα κομψότερα φυτά εσωτερικού χώρου, λόγω της εξωτικής εμφάνισης του,...
Άσπρη σάλτσα για λαχανοντολμάδες (2):
Βάζομε σε μια μικρή κατσαρόλα τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και τέσσερεις κουταλιές αλεύρι να πάρουν βράση δουλεύοντας συνέχεια με...
Καλλωπιστικό και θεραπευτικό φυτό η εχινάτσια καλλιεργείται για το ριζικό της σύστημα που, είτε ως βάμμα είτε ως αφέψημα, έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η...
Λαχανοντολμάδες με άσπρη σάλτσα:
Ένα λάχανο, ένα κιλό χοιρινό κιμά, 100 γραμμ. ρύζι, μαϊντανό και άνηθο ή μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο, 5 κρεμμύδια κα αλατοπίπερο...
Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα του μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ...
Σπανακόπιτα
Καθαρίζομε και πλένομε ένα κιλό σπανάκι. Το ζεματάμε το στραγγίζομε και το κόβομε. Ψιλοκόβουμε 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ένα μάτσο άνηθο, λίγο δυόσμο, μάραθα.
Τα σοτάρουμε...