Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας ψαχνό και το κόβομε σαν καρύδια. Τα καβουρδίζομε στο τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά να τσιγαρισθεί παντού. Όταν...
Χοιρινό κότσι
Δύο κότσια χοιρινά, δύο λίτρα κόκκινη μπύρα, δύο κρεμμύδια, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κομματάκια τζίντζερ, δύο κλωνάρια θυμάρι, αλατοπίπερο, δύο κουταλιές σούπας κύμινο...
Ευεργετικές ιδιότητες
Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες
- Βοηθά στην καταπολέμηση των ρευματισμών
- Χρησιμοποιείται σε παθήσεις των νεφρών, της χολής και της ουροδόχου κύστης.
- Αποτελεί ιδανική...
Φασόλια μαυρομάτικα με το ρύζι
(πολύ νόστιμα, οικονομικά και σαρακοστιανά)
Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν τα βάζομε από βραδύς στο νερό. Τα ξεβράζομε και πετάμε το ζουμί...
Σάλτσα σοκολάτας
Ανακατεύομε 125 γρ λιωμένη κουβερτούρα με 1/3 φλυτζανιού (τσαγιού) κρέμα γάλακτος. (Αν είναι πηχτή η σάλτσα αραιώνουμε με επιπλέον κρέμα γάλακτος). Η σάλτσα...
Μπακαλιάρος τηγανιτός
Δύο φύλλα μπακαλιάρο. Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.
Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες
Υλικά: 250 γραμμ. αλεύρι που...
Παβέ ψυγείου
Μια χαρά τρώγεται και τον χειμώνα
Τετρακόσια γραμ. κουβερτούρα, 300 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ (η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας αλλά δεν ξέρω να τα...
Σαλιγκάρια με κρεμμύδια
Τα σαλιγκάρια τα ταΐζομε πρώτα για να «καθαρίσουν». Τα βάζομε σε τσουβαλάκι που να ‘χει τρύπες όχι μεγάλες να φύγουν, ίσα-ίσα να...
Αρνάκι στη λαδόκολλα
Ένα κιλό αρνάκι μερίδες κομμένο, μισό φλυτζάνι λάδι, τρεις σκελίδες ψιλοκομμάνο σκόρδο, δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, δύο ντομάτες...
Μέντα: Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον πονοκέφαλο
Καυκαλήθρα: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά και ως ρόφημα για την δυσπεψία.
Σχοινόπρασο:...
Καλιτσούνια με αγριόχορτα
Βρίσκομε αγριομάραθα, αγριομάντανα, τσιχλάντερα, καυκαλήθρες, κουτσουνάδες, αγριόπρασα και ό,τι τσιγαριαστό χόρτο βρούμε, κάνει. Αν δεν τα γνωρίζετε, κάποιες γυναίκες στην Λαϊκή πουλάνε...
Αρνάκι ή κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο
Πέρνομε αρνάκι ή κατσικάκι μικρό, όχι ζυγούρι και μας το κόβει ο κρεοπώλης για τσικάλι. Το πλένομε καλά-καλά, το...
Είναι πολλών ειδών. Μιλάμε βέβαια για τα άγρια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αγροί ανόθευτοι από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και λοιπά. Χωρίζονται σε κατηγορίες.
Είναι:
1) Τσιγαριαστά: ψήνονται σκέτα...
Φοινίκια με γέμιση αμύγδαλο
Δύο ποτήρια λάδι και ένα ποτήρι βούτυρο, δύο ποτήρια αλυσίαβα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτηράκι κονιάκ, ένα κουτάλι σόδα, ζωμό από...
Σπληνάντερο (πολύ νόστιμο)
Γνωρίζομε το σπληνάντερο και το πλένομε πολύ καλά σε αλατισμένο χλιαρό νερό. Το ξεπλένομε πολλά νερά και το γυρίζομε πολλές φορές. Πλένομε...
Σάλτσα μαϊντανού
Μία δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανό. Πλένομε και ψιλοκόβομε τον μαϊντανό. Σχεδόν τον πολτοποιούμε. Ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά-σιγά τον μαϊντανό χτυπώντας...
Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι
Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μία με δύο φλούδες ολόκληρες...
Κουραμπιέδες
Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει μέσα στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό, δεν διορθώνεται. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη. Άλλωστε,...